Latest Forum Posts

Latest News Posts
Coming Soon!
Social
Go Back   Techgage.com > Archives > Reviews and Articles

Reviews and Articles Discussion for Techgage content is located here. Only staff can create topics, but everyone is welcome to post.

Reply
 
Thread Tools
Old 10-10-2007, 09:19 AM   #1
Rob Williams
Editor-in-Chief
 
Rob Williams's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Atlantic Canada
Posts: 13,347
Default Half-Life 2: Episode Two

The time... has finally come. Episode 2 has been elusive, but it's here, and its brought a team. We are not going to touch TF2 or Portal though... we are more interested in going back to where we left off sixteen months ago...

You can read the review here and discuss it here.
__________________
Intel Core i7-3960X, GIGABYTE G1.Assassin 2, Kingston 16GB DDR3-2133, NVIDIA GeForce GTX 770 2GB
Kingston HyperX 3K 240GB SSD (OS, Apps), WD VR 1TB (Games), Corsair 1000HX, Corsair H70 Cooler
Corsair 800D, Dell 2408WFP 24", ASUS Xonar Essence STX, Gentoo (KDE 4.11. 3.12 Kernel)

"Take care to get what you like, or you will be forced to like what you get!" - H.P. Baxxter
<Toad772> I don't always drink alcohol, but when I do, I take it too far.


Rob Williams is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2007, 10:13 AM   #2
Greg King
I just kinda show up...
 
Greg King's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Indiana
Posts: 2,085
Default

I got to work early today so I could play this. Yeah, I don't have home internet at the moment, so what?!? So far, this is a good one. The first time Alex got attacked, it was truly a WTF kind of moment. While I am only about half way through I think, it's deserving of the 95% you gave it in my mind.

With the X38 pounding and this Episode 2 article, you have clearly been busy. Home runs on both accounts!
__________________
"It is far better to grasp the universe as it really is than to persist in delusion, however satisfying and reassuring."
- Carl Sagan

System:
Intel i5 2500K | Gigabyte GA-Z68XP-UD4 | 16GB G.Skill DDR3 | Crucial M4 128GB SSD
WD 1TB Black x1 | WD 2TB Green x 1 | EVGA 660 Ti Superclocked | Corsair H80 Water Cooler
Fractal Design R3 | Windows 7 Ultimate x64 | Dell 2410 x 3 @ 1920x1200

ESXi Host:
Intel i7 920 @ 3.0 GHz | Gigabyte GA-EX58-UD4P | 24GB Patriot DDR3 | WD 1TB Black x 2
Greg King is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2007, 12:22 PM   #3
Puls
Guest Poster
 
Posts: n/a
Default

I have to concur. This is a really great game and deserves the 95. I only whish Ep3 would be right around....
  Reply With Quote
Old 10-10-2007, 12:48 PM   #4
madmat
Soup Nazi
 
madmat's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: No soup for you!
Posts: 1,654
Default

I can't get it to run in anything but 4:3 so I'm a mite disappointed.
__________________

M4N82 Deluxe
Phenom II 940 Black Edition quad core @ 3.5Ghz
2x1 gig OCZ PC26400 Platinum, 2x1gig GSkill PC26400
EVGA GTX260
Buncha drives,
Some other stuff,
Even more stuff,
If the automobile had followed the same development cycle as the computer, a Rolls-Royce would today cost $100, get a million miles per gallon, and explode once a year, killing everyone inside. --Robert X. Cringely, InfoWorld magazine
madmat is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2007, 11:59 PM   #5
Rob Williams
Editor-in-Chief
 
Rob Williams's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Atlantic Canada
Posts: 13,347
Default

What's the problem, exactly? Is the drop-down menu for changing the aspect ratio not there, or does the game error when loaded in a widescreen resolution? The game is based on the same engine that we've been using for three years, so I am unsure why a problem like this would suddenly pop up. Hope you can get that figured out.
__________________
Intel Core i7-3960X, GIGABYTE G1.Assassin 2, Kingston 16GB DDR3-2133, NVIDIA GeForce GTX 770 2GB
Kingston HyperX 3K 240GB SSD (OS, Apps), WD VR 1TB (Games), Corsair 1000HX, Corsair H70 Cooler
Corsair 800D, Dell 2408WFP 24", ASUS Xonar Essence STX, Gentoo (KDE 4.11. 3.12 Kernel)

"Take care to get what you like, or you will be forced to like what you get!" - H.P. Baxxter
<Toad772> I don't always drink alcohol, but when I do, I take it too far.


Rob Williams is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2007, 07:43 AM   #6
madmat
Soup Nazi
 
madmat's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: No soup for you!
Posts: 1,654
Default

I click on 16:10 and hit apply and it goes back to the options menu without applying, dunno why. I just got a KVMP that's VGA only so I can run more than one PC at a time. As such I'm using the VGA input on my monitor rather than the DVI-D so I dunno if that's the issue. GRAW2 works in the same resolution I've been running it at with the DVI-D hooked up so I'm at a loss as to why HL ep.2 won't run wide screen. I thought maybe it was a driver issue, downloaded the latest beta drivers for my cards and still no 16:10 love. Bummer.
__________________

M4N82 Deluxe
Phenom II 940 Black Edition quad core @ 3.5Ghz
2x1 gig OCZ PC26400 Platinum, 2x1gig GSkill PC26400
EVGA GTX260
Buncha drives,
Some other stuff,
Even more stuff,
If the automobile had followed the same development cycle as the computer, a Rolls-Royce would today cost $100, get a million miles per gallon, and explode once a year, killing everyone inside. --Robert X. Cringely, InfoWorld magazine
madmat is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2007, 01:44 PM   #7
Rob Williams
Editor-in-Chief
 
Rob Williams's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Atlantic Canada
Posts: 13,347
Default

But... does loading up Episode One give the same problem?
__________________
Intel Core i7-3960X, GIGABYTE G1.Assassin 2, Kingston 16GB DDR3-2133, NVIDIA GeForce GTX 770 2GB
Kingston HyperX 3K 240GB SSD (OS, Apps), WD VR 1TB (Games), Corsair 1000HX, Corsair H70 Cooler
Corsair 800D, Dell 2408WFP 24", ASUS Xonar Essence STX, Gentoo (KDE 4.11. 3.12 Kernel)

"Take care to get what you like, or you will be forced to like what you get!" - H.P. Baxxter
<Toad772> I don't always drink alcohol, but when I do, I take it too far.


Rob Williams is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2007, 03:04 PM   #8
NicePants42
Partition Master
 
NicePants42's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 369
Default

Quote:
Originally Posted by Rob Williams View Post
But... does loading up Episode One give the same problem?
That's a very good question.

The only thing I can think of is that your monitor isn't being recognized somewhere - but I have no idea how to resolve that since even my old CRT is plug-and-play.
NicePants42 is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2007, 07:41 PM   #9
madmat
Soup Nazi
 
madmat's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: No soup for you!
Posts: 1,654
Default

I don't have it installed at present. I could try another source engined game though.
__________________

M4N82 Deluxe
Phenom II 940 Black Edition quad core @ 3.5Ghz
2x1 gig OCZ PC26400 Platinum, 2x1gig GSkill PC26400
EVGA GTX260
Buncha drives,
Some other stuff,
Even more stuff,
If the automobile had followed the same development cycle as the computer, a Rolls-Royce would today cost $100, get a million miles per gallon, and explode once a year, killing everyone inside. --Robert X. Cringely, InfoWorld magazine
madmat is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2007, 09:36 PM   #10
Rob Williams
Editor-in-Chief
 
Rob Williams's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Atlantic Canada
Posts: 13,347
Default

Hope you get it figured out. Once you go widescreen, it's hard as heck to go back, haha.
__________________
Intel Core i7-3960X, GIGABYTE G1.Assassin 2, Kingston 16GB DDR3-2133, NVIDIA GeForce GTX 770 2GB
Kingston HyperX 3K 240GB SSD (OS, Apps), WD VR 1TB (Games), Corsair 1000HX, Corsair H70 Cooler
Corsair 800D, Dell 2408WFP 24", ASUS Xonar Essence STX, Gentoo (KDE 4.11. 3.12 Kernel)

"Take care to get what you like, or you will be forced to like what you get!" - H.P. Baxxter
<Toad772> I don't always drink alcohol, but when I do, I take it too far.


Rob Williams is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2007, 07:47 AM   #11
hulle
Guest Poster
 
Posts: n/a
Default

i have the same problem... I click on 16:10 and apply, but nothing happens.
Episode one works just fine with native widescreen!
  Reply With Quote
Old 10-16-2007, 08:33 AM   #12
Rob Williams
Editor-in-Chief
 
Rob Williams's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Atlantic Canada
Posts: 13,347
Default

Quote:
Originally Posted by hulle View Post
i have the same problem... I click on 16:10 and apply, but nothing happens.
Episode one works just fine with native widescreen!
Are you running a special monitor setup of any kind as well?
__________________
Intel Core i7-3960X, GIGABYTE G1.Assassin 2, Kingston 16GB DDR3-2133, NVIDIA GeForce GTX 770 2GB
Kingston HyperX 3K 240GB SSD (OS, Apps), WD VR 1TB (Games), Corsair 1000HX, Corsair H70 Cooler
Corsair 800D, Dell 2408WFP 24", ASUS Xonar Essence STX, Gentoo (KDE 4.11. 3.12 Kernel)

"Take care to get what you like, or you will be forced to like what you get!" - H.P. Baxxter
<Toad772> I don't always drink alcohol, but when I do, I take it too far.


Rob Williams is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2007, 04:32 PM   #13
Unregistered
Guest Poster
 
Posts: n/a
Default

I had the same problem, HL2 and EP1 ran fine at 1920x1080, EP2, Portal and TF2 wouldn't accept widescreen in the settings.

But...if you right-click the troublesome game in Steam Games, go to properties and then launch options, then type -w xxxx -hxxxx. x being your chosen resolution, it'll run fine.

Hope this helps someone, it was pissing me off for ages.
  Reply With Quote
Old 10-21-2007, 11:03 PM   #14
Merlin
The Tech Wizard
 
Merlin's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Oklahoma City
Posts: 1,858
Default

Ahhh something to bookmark....
I'll pick up ep 2 maybe this week end
__________________
Win7 64 bit
Intel i7 920 watercooled
Asus P6X580 Premium mobo,
GTX280 GPU watercooled
Synology NAS 207 Network Server with 2 Hitachi Terabite drives
LG NAS N2R1 with 2 ea 2 tb drives
LINKSYS PLK300 Powerline Network Kit

Merlin is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2007, 10:01 AM   #15
THUMPer
Coastermaker
 
THUMPer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Indianpolis!
Posts: 230
Default

I really loved this game. I was able to do 1680 x 1050 at 6:10. Either way it was wide screen. Im not in front of my computer to confirm this. What a great game.
THUMPer is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
None

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
When Will Valve Shift Focus Back to Half-Life 2: Episode Three? Tharic-Nar Gaming 2 04-25-2011 11:32 AM
No Half-Life 2: Episode Three in 2010? Rob Williams Gaming 1 01-21-2010 02:48 AM
Half-Life 2: Episode 1 Rob Williams Gaming 9 06-28-2006 03:32 AM
Half-Life 2: Episode 1 Rob Williams Reviews and Articles 9 06-23-2006 03:31 AM
64-Bit Half-Life ²! Rob Williams Gaming 1 12-27-2005 06:28 PM


All times are GMT -4. The time now is 06:21 PM.